" Sa nu faci niciodata pe cineva o prioritate in viata ta, atata timp cat tu esti doar o optiune pentru acea persoana"

AZI: Romania a semnat tratatul ACTA! Se limiteaza libertatea pe Internet, in curand!

” SPAM? Produse false? Muzica sau filme piratate? Softuri sparte? Toate acestea vor disparea din momentul in care se va pune in vigoare noul tratat ACTA semnat si de Romania azi.
Orice utilizator incalca regulile ACTA pe internet de 3 ori va fi penalizat. La inceput i se va bloca conexiunea Internet pentru o perioada de timp, apoi se paote sa primeasca si amenda. Iar cine are drepturile de autor incalcate va obtine informatii despre hoti fara sa mai apeleze la judecator.

Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, ACTA, incheiat azi in Japonia a fost semnat de 22 de tari, printre care si Romania si este un tratat plurilateral prin care se incearca stoparea comertului cu bunuri contrafacute si lucrari de copyright, atat producerea cat si distributia.

Tarile care au semnat azi sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, FInlanda, Danemarca, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Malta, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie.
Alte tari care deja semnasera acest tratat inca din 2011 sunt: SUA, Canada, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore.

Un astfel de control deja opereaza in tari precum Franta si Germania.

Aceasa stire a fost preluata de pe Newz.ro. ”

Cu alte cuvinte vom fi monitorizati si pedepsiti! Adio libertatea netului!

Conform http://www.wall-street.ro

Romania a semnat ACTA, proiectul care va permite controlul laptop-urilor si al mobilelor

Romania si alte 21 de state ale UE au semnat in Japonia documentul international Anti-Counterfeiting Trage Agreement (ACTA) care vizeaza combaterea comercializarii de produse contrafacute precum si pirateria online. Activisti din lumea digitala indeamna populatia sa se opuna semnarii actului, comparat cu SOPA.

In ciuda celor 22 de semnaturi actul nu va intra in vigoare daca nu va primi acordul Parlamentului European in iunie anul acesta. Doar cinci tari din Uniunea Europeana nu au semnat ACTA. In Polonia, tara semnatara, mii de demonstranti au iesit in strada pentru a demonstra impotriva actului.

ACTA este considerata o forma de cenzura online, internautii temandu-se de presiuni si controale din partea companiilor si organizatiilor, fara mandat judecatoresc prealabil.

Actul, initiat in 2006 in Japonia, a fost tinut secret si guvernele statelor nu si-au informat sau consultat cetatenii in privinta lui, starnind frustrare si furie in anumite state ale lumii. Pe rand, ACTA a primit insa sustinerea unor state precum Canada, Coreea de Sud si anul trecut SUA.

Negocierile ACTA au fost secrete pina pe 22 mai 2008 cind un document despre tratatul propus a fost publicat pe Wikileaks, iar in scurt timp si ziarele au scris despre negocierile secrete. ACTA ar trebui sa stabileasca un nou cadru legal international caruia tarile i se pot alatura voluntar si ar stabili un corp de guvernamint propriu, in afara institutiilor internationale deja existente precum Organizatia Mondiala a Comertului sau ONU. Documentul scurs include o clauza de obligare a furnizorilor de servicii internet sa ofere informatii despre suspectii de incalcare a copyright-ului fara mandat judecatoresc, facilitind astfel industriei muzicale intentarea de procese si suspendarea siturilor necomerciale precum The Pirate Bay.

In septembrie 2008 un numar de grupuri de interese au solicitat partilor negociatoare ale ACTA sa faca public textul acordului. Grupurile de interese includ:Consumers Union, Electronic Frontier Foundation, Essential Action, IP Justice, Knowledge Ecology International, Public Knowledge, Global Trade Watch, the US Public Interest Research Group, IP Left (Korea), the Australian Digital Alliance, Canadian Library Association, Consumers Union of Japan, National Consumer Council (UK) si Doctors without Borders’ Campaign for Essential Medicines.

In noiembrie 2008 FFII a numit clar 12 documente a caror publicare o cere. Cererea a primit raspuns negativ de la consiliul UE, spunind ca „publicarea informatiei ar pune piedici desfasurarii eficiente a negocierilor si ar putea afecta relatiile cu partile implicate”. EFII a spus ca desi cazul ar putea fi cistigat in instanta Curtii Europene de Justitie, procesul ar putea dura multi ani.

Mai mult, specialistii in politica online/digitala subliniaza ca ACTA poate duce si la controale pe aeroporturi asupra laptop-urilor si telefoanelor mobile dupa “fisiere si documente care ar incalca drepturile de autor”, acest lucru putand sa contravina dreptului la viata intima.

Tarile care nu au semnat actul sunt Germania, Olanda, Estonia, Cipru si Slovacia.

In ciuda vastei sustineri internationale, ACTA nu va intra in vigoare ca lege a UE daca Parlamentul European va vota impotriva actului intre 11-14 iunie.

Citeste mai multe despre ce va contine ACTA pe StopACTA.info, unde sunt listate mai multe puncte ale proiectului de lege. Oare acest act, va fi unul pozitiv sau, din contra, va instaura o atmosfera dictatoriala asupra Internetului/digitalului?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s