" Sa nu faci niciodata pe cineva o prioritate in viata ta, atata timp cat tu esti doar o optiune pentru acea persoana"

VIDEO: Un film socant, realizat cu camera ascunsa, afecteaza credibilitatea McDonald’s

Lantul de restaurante de tip fast-food McDonald’s a renuntat la contractul cu unul dintre furnizorii sai dupa ce a fost facut public un clip filmat cu camera ascunsa de la ferma de unde proveneau ouale folosite in bucataria restaurantelor. Filmarea a surprins modul barbar in care sunt tratate pasarile care produc ouale pe care le comercializeaza apoi ferma Sparboe, scrie Huffington Post.

Clipul a fost filmat cu camera ascunsa de catre cativa activisti „Mercy for Animal”, o organizatie americana recunoscuta pentru expunerea cazurilor de cruzime asupra animalelor. In cadrele filmate, pasarile apar torturate cu cruzime, inghesuite in custi de sarma ghimpata, lasate sa sufere dupa ce au fost maltratate, unele chiar lasate sa moara langa celelalte animale sanatoase care inca produc oua pentru consumul populatiei.

La ferma Sparboe, al cincilea furnizor de oua la nivelul Americii, pasarilor le sunt arse ciocurile, unele sunt sufocate in saci de plastic. Una dintre imaginile crude surprinse in clipul video il arata pe unul dintre muncitori incercand sa inghesuie o pasare in buzunarul unui coleg de-al sau.

Organizatia „Mercy for Animals” a trimis filmarea celor de la McDonald’s, iar oficialii lantului au reactionat prompt, renuntand instantaneu la contractul cu aceasta ferma care maltrateaza animalele. In plus, vicepresedintele McDonald’s, Bon Langert, a trimis un comunicat de presa prin intermediul Huffington Post.

In declaratia acestuia se reaminteste ca McDonald’s le cere tuturor furnizorilor sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru livrarea de produse „preparate intr-o maniera umana si responsabila”.

Langert a anuntat si renuntarea la furnizorul de oua si a reamintit deviza companiei, prin care se aceasta se angajeaza sa serveasca mancare de buna calitate, pregatita in conditii de igiena si siguranta.

„In ceea ce priveste filmarea, compartamentul celor care apar pe caseta ne deranjeaza rau de tot si este total inacceptabil. McDonald’s vrea sa-si asigure clientii ca pretindem furnizorilor sa trateze animalele de la ferme. Noi luam acest lucru in serios. Totusi, vrem sa subliniem ca unele dintre cele mai barbare scene din acest film nu sunt filmate la ferma Sparboe, cea care furniza materie prima pentru restaurantele McDonald’s. In orice caz, standardele pe care le cerem aici, la McDonald’s, interzic clar astfel de comportamente”, a mai adaugat vicepresedintele companiei in comunicat.

Dupa ce a vazut reactia restaurantului McDonald’s, directorul Nathan Runkle de la „Mercy for Animals” a tinut sa mentioneze ca actiunea oficialilor a venit cu multa intarziere.

Aceasa stire a fost preluata de pe Gandul.
VIDEO :

sau : Urmareste video aici

Anunțuri

One response

  1. masuri nu se vor lua niciodata,trist dar nu sunt singurii

    13 Februarie 2012 la 03:16

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s