" Sa nu faci niciodata pe cineva o prioritate in viata ta, atata timp cat tu esti doar o optiune pentru acea persoana"

Bugetarii şi pensionarii, sprijiniţi juridic în instanţă de BNS

Blocul Naţional Sindical (BNS) va sprijini juridic angajaţii din sectorul bugetar şi pensionarii, care vor să conteste în instanţă măsurile de reducere a salariilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută, a declarat, miercuri, preşedintele BNS, Dumitru Costin.

„Am stabilit demersuri de natură juridică, în baza cărora salariaţii din sectorul bugetar pe care îi reprezentăm, respectiv între 35.000 şi 37.000 din cei 1,5 milioane de bugetari, care vor fi afectaţi în drepturile lor, să poată iniţia acţiuni în instanţă. Sper ca acest sistem să se multiplice în tot sistemul bugetar”, a spus Costin.

Acesta a precizat că al doilea demers de natură juridică este pus la dispoziţia pensionarilor, care vor să îşi apere drepturile lor.

„Am cerut organizaţiilor membre să ne pună la dispoziţie documente, dosare, informaţii pentru a chema în judecată membrii actualului cabinet. Sunt nenumărate speţele în care aceştia nu-şi exercită atribuţiile şi responsabilităţile pe care le au. Se produce, astfel, absenţa unor decizii coerente, corupţie şi abuzuri, fiind periclitată activitatea acestor societăţi”, a explicat şeful BNS.

Alte demersuri anunţate de preşedintele BNS se referă la protestele de stradă.

„În perioada imediat următoare vom muta zona de proteste sindicale la Palatul Cotroceni. Sunt şanse minime ca preşedintele să întoarcă din drum aceste măsuri – deşi are aceste prerogative – şi de aceea avem obligaţia să mergem până la capăt cu demersurile noastre sindicale”, a spus Dumitru Costin.

În categoria protestelor, preşedintele BNS a anunţat că va lansa şi o campanie publică împotriva tuturor parlamentarilor care au votat împotriva moţiunii de cenzură.

„Vom face acest lucru nu numai la nivel central, ci la nivelul fiecărui colegiu, unde vom afişa manifeste şi fotografiile lor.

Trebuie să conştientizăm întreaga opinie publică de la nivelul colegiilor respective că ieri (marţi – n.r.) unii parlamentari au votat ca salariaţilor din sectorul bugetar să li se taie un sfert din drepturile salariale, iar pensionarilor 15 la sută din pensiile pe care le merită şi pentru care unii au plătit zeci de ani”, a adăugat preşedintele BNS, Dumitru Costin. AGERPRES

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s